torstai 30. huhtikuuta 2015

PASTA SALAD FOR THE FIRST OF MAY

Ajattelin jakaa kanssanne herkullisen ja helpon pastasalaatin ohjeen. Ohjeen jakamisen aika on oivallinen, sillä tämä sopii täydelliseksi ruoaksi vappubrunssille. Olen tehnyt tätä monena vuonna ja aina saanut paljon kehuja. Salaatti on niin uskomattoman helppo valmistaa (tärkeää minulle :D) ja sitä on helppo tehdä kunnon satsi isollekin porukalle. Vähän kyllä harmittaa, että tänä vuonna vappu jää minulta väliin. Olisi ollut mahtavaa viettää perinteistä vappupäivää Kaivarissa. Mutta ehkä ensi vuonna taas. Jos olette kokkailemassa vappubrunssia, niin suosittelen lämpimästi testaamaan tämän pastasalaatin. Tämä on "vege-versio", mutta salaattiin voi halutessaan lisätä esimerkiksi kanaa, joka tekee siitä vielä astetta ruokaisamman. 


I want to share a recipe, that is perfect for the first of may celebration. I have done this pasta salad usually this time of the year. It is very delicious but more importantly it is easy to make. I`m kind of sad that I cannot celebrate the traditional finnish first of may this year. A brunch in the south of Helsinki is a must. But hopefully next year.
Tarvitset:
- 1 paketti pastaa (mielestäni tähän sopii parhaiten fussili tai penne)
- 1 purkki fetaa (yrttiöljyssä tms.)
- 1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
- 1 purkki oliiveja (Stockan Herkun pesto-oliivit sopii tähän parhaiten, mutta muutkin käy;))
- 2 pakettia parmesaanilastuja
- rucolaa
- pussi pinjansiemeniä


Ingredients:
- 1 package of pasta (I usually use fusilli or penne)
- 1 jar of feta cheese (in oil)
- 1 jar of sun-dried tomatoes (in oil)
- 1 jar of olives
- 2 packages of parmesan
- arugula
- 1 bag of pine nuts
1. Keitä pasta suola&öljyvedessä
2. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit halutessessa pienemmiksi paloiksi. Vinkki! Kannattaa säästää oliivien, fetan ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyt. Niitä voi lorauttaa jälkeenpäin seokseen. Ne antavat hyvää lisämakua eikä salaatista tule liian kuiva.


1. Cook the pasta in water. Add some salt and oil to the water.
2. Chop the sun-dried tomatoes and olives. Tip! Keep the oils that come with the feta cheese, olives and the sun-dried tomatoes. You can add them afterwards to the salad so that it won`t be too dry.
3. Paista pinjansiemenet pannulla.
4. Kun pastat ovat kiehuneet, kaada ne isoon astiaan. Lisää pastojen joukkoon feta, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit öljyineen. Sekoita.


3. Roast the pine nuts on a pan.
4. When the pasta is cooked, put them into a big bowl. Add olives, feta and the sun-dried tomatoes with oils. Mix.
5. Lisää paistetut pinjansiemenet ja tuore, pilkottu rucola. 
6. Lisää viimeisenä parmesaanilastut. Sekoita kunnolla. Lisää öljyä tarvittaessa.


5. Add the roasted pine nuts and the chopped, fresh arugula.
6. Add parmesan. Mix the whole salad. Add oil if needed.
Valmista tuli!! Vaikka ohje on hyvin yksinkertainen, maku on todella hyvä! Helppo ja täydellinen ruoka mukaanotettavaksi brunssille! 


Ready! The recipe is very simple and the salad tastes great. I highly recommend you to try it! It`s an easy and perfect dish to make for brunches!




















4 kommenttia:

Bloglovin

Metti Forssell