perjantai 20. maaliskuuta 2015

EXERCISEUrheilu on minulle tosi tärkeä asia. Siitä saan ihan valtavasti tarvittua energiaa ja hyvää oloa. Erityisesti juokseminen ja lenkkeily on tällä hetkellä itselleni mieluisin juttu. Ei ole parempaa tapaa aloittaa päivää kuin aamulenkki raikkaassa kevätsäässä!

Olen aina ollut hyvin liikunnallinen ja urheilu on ollut lähellä sydäntäni. On tullut kokeilutua kaikkia lajeja aina baletista jalkapalloon, kunnes hurahdin golfiin teinivuosinani ja silloin kaikki muut harrastukset jäivät. Pelasin golfia 4-5 kierrosta viikossa ja kehityin siinä hyvin nopeasti. Joskus kävi jopa mielessä, että tästäkö ammatti itselleni, mutta kuitenkin opiskelut veivät aikaani niin paljon, ettei ammattitasolle vaativalle harjottelulle löytynyt tarpeeksi aikaa. Olen aina suosinut niin sanottuja “hikilajeja”, jota golf ei ole. Golfin ohelle kaipasin siis jotain muutakin urheilua ja juokseminen tuntui hyvälle. Se kun ei rajoita mitenkään ja lenkille voi lähteä million itselle sopii.

Olen ollut ruumiinrakenteeltani aina hyvin hoikka ja olen pystynyt syömään hyvin vapaasti lähes koko elämäni. Kuitenkin raskaaksi tulon ja lapsen saannin jälkeen olen kiinnittänyt ruokailuun, liikuntaan ja ylipäätänsä hyvinvointiin ihan eri tavalla huomiota. Raskaus on kropalle ihan valtava koettelemus. Riittävä liikunta raskauden aikana on tärkeää, jotta kunto pysyy yllä ja synnytyksestä palutuu nopeammin. Lenkkeily oli paras liikuntamuoto itselleni myös tuolloin.


Nykyään lenkkeilen edelleen paljon. Kuitenkin pienen lapsen äitinä aikani on hyvin rajoitettua ja aina ei pysty urheilemaan silloin kun haluaa. Olen opetellut herämään aikaisemmin aamulla ja hoitamaan lenkin “pois alta” heti aamutuimaan. Se on erittäin hyvä juttu itselleni ja siitä saa valtavasti energiaa koko päiväksi. Suosittelen kokeilemaan aamulenkkejä, olit sitten äiti tai et :) 


--------------------------------

Sport is a very important thing in my life. I get a lot of energy and a good feeling from it. Especially running is the thing for me. There`s no better way to start the day than with a good early morning run in the fresh spring weather!

I have always liked exercise and sports have been close to my heart all my life. I have tried almost every sport from ballet to football until golf become my number one sports since I was a teenager. I played golf 4-5 rounds every week and I developed really quickly in it. I even thought about going pro in golf but unfortunately school took over and I didn’t have the required time to practice. I have always like “sweaty-sports” though, which golf is not. So besides golf I was looking for some other form of  exercise and running felt good. Running has almost no restrictions and you can go running almost whenever you feel like it.

My body has always been very slim and I have been lucky enough to be able to eat almost anything without any massive consequences. Still, after I got pregnant and gave birth to our baby daughter, I started focusing on what I eat, how I exercise and generally concentrating on well being. Being pregnant is a very hard process for the body. Exercising enough during my pregnancy was important so that my general fitness stayed high and the recovery from the pregnancy was quicker. Running was for me the best form of exercise even while being pregnant.

These days I still run a lot although it is much more difficult to find the time with a small baby in the house. I have learned to wake-up earlier in the morning and get the running-session done. That’s a great thing for me as that gives me loads of energy for the day! I can warmly recommend that for anyone, mother or not.
17 kommenttia:

 1. Mukava postaus jälleen kerran!:) Lenkki kyllä kannattaa ehdottomasti tehdä aamuisin, päivällä töiden jälkeen ei ole kyllä into huipussaan tai ilalla ennen nukkumaanmenoa mun keho ainakin käy ylikierroksilla. Ootko muuten ikinä harrastanut salilla käyntiä tai käytkö silloin tällöin edes?

  Mä olen ollut aina vähän huono käymään lenkillä muutenkin, mutta koira tuo siihenkin asiaan pakollisen muutoksen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lenkki aamulla on paras, silloin se on hoidettu eikä koko loppupäivänä asiaa tarvitse enää ajatella :) Olen käynyt paljonkin salilla, mutta yleensä otan salikortin vain talvikuukauksiksi kun ulkona on pakkasta ja korkeat lumikinokset. Tykkään erityisesti käydä sykettä nostatavissa jumpissa ja spinning tunneilla.

   Poista
 2. Kiva postaus jälleen kerran:) olisko mahdollista saada kotipostausta, jossa esim. esittelisit kotiasi hieman tai kertoisit sisutustyyleistä, joista pidät?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos ideasta, voisin tehdä postausta sisustustyyleistä joista pidän. Kotimme jätän kuitenkin blogin ulkopuolelle, sillä sen haluan pitää täysin yksityisenä.

   Poista
 3. Hei voisitko tehdä postauksen tarkemmin omasta raskausajan liikunnasta?tästä löytyy blogeista ja muutenki melko huonosti tietoa. Itselleni tämä on ajankohtaista kun olen viikolla14 ja haluisin pitää kunnostani huolta mahd.pitkään.☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Hyvä idea, voisin yrittää jossain vaiheessa toteuttaa. Näin nopeasti voisin kuitenkin sanoa, että liikuntaa kannattaa ja SAA harrastaa myös raskausaikana. Tärkeintä on kuunnella omaa kehoa ja treenata niitä juttuja, jotka itsestä tuntuu hyvälle!

   Poista
 4. Onnistuneet kuvat postauksessa. Niistä välittyy ilo, energisyys ja hyvä olo. Minua kiinnostaisivat myös sisustusjutut. Kiva, jos toteutat.

  VastaaPoista
 5. Spinning ja bailatino ovat olleet varmaan kivoimmat kokeilemistani liikuntamuodoista. Lenkkeily myös suosikkini. Uinti ja pyöräily myös hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spinning on huippu! Olen itsekin nuorempa harrastanut tanssia ja sekin oli tosi kivaa ja hyvää liikuntaa :)

   Poista
 6. Spinning ja bailatino ovat olleet varmaan kivoimmat kokeilemistani liikuntamuodoista. Lenkkeily myös suosikkini. Uinti ja pyöräily myös hyviä.

  VastaaPoista
 7. Minulla samanikäinen poika ja kysyisin että imetätkö vielä? Oma vartaloni tuntuu vieläkin vieraalta ainakin nivelten löystymisen osalta ja syytän osaksi imetystä.. onko sinun kroppa jo täysin palautunut mielestäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! En imetä enää.. Imettäminen vei minulta nopeasti raskauden aikana kertyneet kilot. Mielestäni kroppani on nyt täysin palautunut. Mutta vaikka imettäminen onkin vienyt kiloja, olen tehostanut kropan palautumista ja muokkaantumista liikunnalla :)

   Poista
 8. Ah, taas kerran löydän päältäsi ihanan paidan. Tästä taitaa tulla ennemmin sääntö kuin poikkeus :) Minkä merkkinen paita tuo on? Blogisi on kyllä piristävä lisä, tykkään tyylistäsi!

  VastaaPoista
 9. Kuinka usein lenkkeilet ja kuinka pitkiä lenkkejä teet noin keskimäärin? :) Kivan oloinen blogi, uskon että tässä on minulle uusi koukutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos tykkäät. Lenkkien määrä ja pituus vaihtelee. Yleensä pyrin juoksemaan noin tunnin verran :)

   Poista

Bloglovin

Metti Forssell