sunnuntai 17. toukokuuta 2015

KOHTI PAREMPAA HYVINVOINTIA - JO TÄNÄÄN!Matka kohti terveellisempiä elämäntapoja ei tarvitse olla pitkä ja kuoppainen. Se voi olla helppo ja kevyt ja juuri sellainen kuin itse haluat. Monien kompastuskivi laihduttamisessa tai muussakin elämäntapamuutoksessa on juurikin se, että asetetaan itselle liian kovat vaatimukset. Halutaan saada radikaaleja muutoksia nopeasti. Muutos aikaisempaan on kohtuuttoman suuri ja monille iskeekin epätoivo ja muutos tyssää siihen. Ja tottahan se on - ei ole kivaa kun ruokalistalta ei löydy muuta kuin kuivaa kanaa ja brokkolia ja jälkiruoaksi saa syödä yhden rasvattoman maitorahkan. Ja salillakin pitäisi jaksaa käydä harva se päivä. 
Mielestäni paljon parempi vaihtoehto olisi, että jokainen tekisi pieniä muutoksia pikkuhiljaa, omassa tahdissa. Mikä tuntuu itsestä hyvälle. Tärkeintä on saada hyvä fiilis ja tehdä asioita joista oikeasti nauttii. Koen, että pienten muutosten kautta pitkällä aikavälillä, voi saavuttaa todella paljon.  


Näiden ajatusten pohjalta halusin koota teille pienen listan asioista, joita voi tehdä JO TÄNÄÄN oman hyvinvoinnin parantamiseksi. Listaanhan voisi koota mitä asioita tahansa ja on hyvä muistaa, että myös psyykkiset ja henkiset asiat kuuluvat kokonaisvailtaiseen hyvinvointiin. Jokainen voi itse koota itselleen listan ja miettiä asioita, jotka vaikuttavat juuri omaan hyvinvointiin. Jos kuvitellaan, että vuodessa tekisi joka päivä yhden "pienen parannuksen" olisi meillä vuoden päästä jo 365 edisistysaskelta kohti terveellisempää ja hyvinvoimaisempaa itseämme. Siinä haastetta ihan jokaiselle!

- Aloita aamusi sitruunavedellä. Juo muutenkin päivän aikana paljon tavallista vettä

- Kokeile ruoanlaitossa jotain uutta vihreää kasvista, jota et ole aikaisemmin vielä maistanut

- Hillitse makeanhimo esimerkiksi taateleilla tai kupillisella vaniljakahvia

- Korvaa ruoanlaitossa kaikki voit erilaisilla öljyillä

- Ulkoile joka päivä raittiissa ilmassa vähintään 30min.

- Nuku riittävästi

- Ole avoin uusille asioille ja ihmisille

- Keskity ympärillä oleviisi positiivisiin tekijöihin ja karsi negatiiviset

- Ole kiitollinen


Mukavaa ja rentouttavaa sunnuntaita kaikille! xxx

4 kommenttia:

 1. sun blogi on kyllä niin ihana, ehdottomasti yks mun lemppareista! onko sulla ripsienpidennykset? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! Ja joo, mulla on ripsienpidennykset :)

   Poista
 2. Minäkin kiitän kivasta blogista ja erityisesti tuosta "hyvinvointilistasta". Tuttuja asioita, mutta niin helposti unohtuvat arjessa, jos kukaan ei muistuta :) Kiitos vielä, ja pikaista paranemista koko perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä aletaan olla jo terveitä :) Totta, pienet asiat unohtuvat helposti, mutta niillä on suuri vaikutus hyvinvointiin :)

   Poista

Bloglovin

Metti Forssell